SKŁADNIKI: ok. 1 kg mięsa oraz warzywa z rosołu
3 średnie surowe jaja
4 pełne łyżki bułki tartej
przyprawy: po łyżeczce soli i pieprzu oraz 1 łyżeczki gałki muszkatołowej
WYKONANIE: Mięso oddzielić od kości i wraz z warzywami zemleć w maszynce do mięsa. Dodać surowe jaja, bułkę tartą, przyprawy. Gdyby masa była zbyt sucha, można dolać 1 szklanki bulionu. Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do brytfanki. Na wierzch można ułożyć plastry pomidora. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C i zapiekać 45 min.
Bp Oder: Jan Paweł II powiedziałby dziś Polakom - "Trzymajcie się mocno Chrystusa!"
2024-04-27 20:22
Marcin Przeciszewski/KAI
Adam Bujak, Arturo Mari/Rok 2.Biały Kruk
- Jan Paweł II, gdyby żył i widział, co się dzieje dziś w Polsce, powiedziałby nam: "Trzymajcie się mocno Chrystusa!" - mówi w rozmowie z KAI bp Sławomir Oder, wcześniej postulator procesu beatyfikacyjnego i kanonizacyjnego Karola Wojtyły. Kapłan wyjaśnia, że współczesny Kościół i świat zawdzięcza papieżowi z Polski bardzo bogate dziedzictwo, którego centralnym elementem jest personalistyczne rozumienie tajemnicy człowieka, jego praw i niezbywalnej godności.
Elżbieta Rafalska: Umiejętnie potrafiliśmy skorzystać ze środków unijnych przez 20 lat obecności w UE
2024-04-29 07:49
Rozmawia Łukasz Brodzik
YouTube
Rozmowa z europoseł Elżbietą Rafalską
Umiejętnie potrafiliśmy skorzystać ze środków unijnych przez 20 lat obecności w Unii Europejskiej, a swoboda przepływu osób i usług była najcenniejszą wartością tego okresu - podkreśla Elżbieta Rafalska w rozmowie z portalem niedziela.pl.